Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1


De Ombudsdienst voor Zelfstandigen


De Ombudsdienst voor Zelfstandigen, staat dagelijks tot uw beschikking tijdens de kantooruren voor het beantwoorden van al uw vragen en voor het behandelen van problemen inzake uw zelfstandige activiteit.
...
LEES MEER...

Het Lidmaatschap


Het lidmaatschap bedraagt €174 en is fiscaal aftrekbaar als bedrijfsuitgave. Uw lidkaart geldt daarbij als fiscaal attest.
De voordelen van dit lidmaatschap vindt u terug onder de rubriek lid worden.

U kan ons steeds een seintje geven per telefoon op 09/222.88.82, via e-mail op ovz@skynet.be, of door het invullen van het contactformulier.

Onze diensten


De Ombudsdienst voor Zelfstandigen biedt aan haar leden een zeer uitgebreide dienstverlening. Een greep uit ons aanbod:

Gratis advies
Hebt u problemen met uw handelshuurovereenkomst? Bent u op zoek naar de voordeligste manier om een werknemer aan te nemen? Vormt u uw eenmanszaak nu beter om tot een vennootschap of niet?
Bij al deze vragen kan u beroep doen op de Ombudsdienst voor Zelfstandigen. Ons team biedt een snel en correct antwoord. Wij helpen u waar mogelijk. Indien nodig wordt uw vraag overgemaakt aan één van onze partners, die in de betreffende materie is gespecialiseerd en u dan ook een gedetailleerd advies kan bieden.
Debiteurenbeheer
Betaalt uw klant zijn facturen niet? Geef ons een seintje. Wij nemen uw dossier in handen door het versturen van aanmaningen. Indien nodig brengen wij u in contact met één van onze advocaten of gerechtsdeurwaarders die de invordering kan verderzetten. De Ombudsdienst voor Zelfstandigen neemt de eerste aanmaning van de advocaat of deurwaarder voor haar rekening.
Vergunningen en formaliteiten
Verdwaalt u ook in de wirwar van vergunningen die in ons land vereist zijn? Geen probleem. Wij bezorgen u alle noodzakelijke documenten en formulieren en staan u bij in uw contacten met de verschillende administraties.
Bijstand in handels- en personeelsgeschillen
Wij bemiddelen in al uw geschillen, zowel in handels- als in personeelszaken. Daarbij is ons uitgangspunt steeds dat het in uw voordeel is om een gerechtelijke tussenkomst te vermijden. Wanneer het echter nodig is, verwijzen wij u door naar de juiste advocaat om uw belangen verder te verdedigen voor de rechtbank.
Strijd tegen oneerlijke handelspraktijken
Als zelfstandige dienen we solidair te zijn. Oneerlijke handelspraktijken zijn daarbij uit den boze. Samen met u levert de Ombudsdienst voor Zelfstandigen daartegen dan ook strijd... met succes!

Lees meer onder dienstverlening.